Inspirationsdagar i Palliativ vård i Norrbotten

Den 28 och 29 november blev Helén Eriksson och Marie Lidén inbjudna att medverka på ”Inspirationsdagar i Palliativ vård i Norrbotten”. Inspirationsdagarna vänder sig till sjuksköterskor och undersköterskor som arbetar i regionen men även i kommunal regi. Vi på ewimed var en av få utvalda utställare. Vi blev även tillfrågade om att medverka i själva föreläsningsprogrammet för att berätta mer om behandlingen med en tunnelerad dränagekateter. ”Det var otroligt roligt och givande att träffa så många kollegor från de norra delarna av landet. Det är ingen tvekan om att vi brinner för våra produkter och vet att de gör skillnad för våra patienter!” Marie berättar

Jag blev inbjuden till inspirationsmässa inom palliativ vård för att representera vår tunnelerade dränagekateter. Produkten som ger patienten både livskvalitet och symtomlindring i livets slutskede. Det är med stort engagemang och glädje som jag varje dag arbetar för att patienter ska kunna vårdas hemma utan besvärande symtom till följd av återkommande vätska. Jag hoppas att min föreläsning på inspirationsmässan bidrar till att fler patienter med återkommande pleuravätska och ascites får glädje av vårt dränage. Säger Helén.

Skulle du vilja komma i kontakt med oss på ewimed mejla gärna info.se@ewimed.com

Om Helén and Marie

Helén Eriksson har över 40 års arbetslivserfarenhet inom vården, hon tog sjuksköterskeexamen från Mälardalens Högskola. Började 1984 på barnakuten på St: Göran i Stockholm där hon blev kvar i 13 år. Därefter arbetade hon inom ambulanssjukvården i Stockholm och sedan ytterligare 6 år i Ljusdal/Delsbo. Mot slutet kombinerade Helén två arbeten, dels ambulansen i Ljusdal/Delsbo men även hemsjukvården. I hemsjukvården hade Helén ansvar för patienter med tunnelerade dränage. Helén började på fenik som företaget hette 2016. Hon bor idag i Järvsö och är ansvarig för Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland, Gävleborg, Dalarna och Västmanlands län.

Marie Lidén tog examen som sjuksköterska från Sofiahemmet Högskola 1996 och har arbetat i vården i över 20 år. De senaste 15 åren har Marie arbetat inom palliativ vård som ASIH-sjuksköterska i Stockholms läns landsting. Hon har lång erfarenhet av tunnelerade dränage då hon vårdat patienter med PleurX/PeritX sedan de började användas i Sverige. Marie har också jobbat några år inom akutsjukvården främst på Danderyds sjukhus. Förutom arbete som sjuksköterska har hon jobbat flera år som butikschef på Villeroy & Boch i Stockholm. Marie började arbeta som instruktionssjuksköterka hos oss på ewimed 2022 parallellt med sitt arbete som ASIH-sjuksköterska. Sedan ett år tillbaka är Marie heltidsanställd på ewimed med fokus på kundtjänst och utbildningar.