ewimed GmbH - vår handelspartner i Tyskland

08 oktober 2020

ewimed logo samt grundarna Egon och Lotta Wiest

”Med patienten i fokus”

Det är mottot för vår tyska handelspartner ewimed GmbH med huvudkontor i Medical Valley Hechingen. ewimed är det första företaget som Egon Wiest grundade år 1991. Bolaget har expanderat kraftigt och är med 250 medarbetare det största företaget inom koncernen. Specialiserat på dränage av pleuravätska och ascites arbetar man mot målet att skapa och upprätthålla livskvalitet för patienter. Patientsäkerheten är viktig och därför arbetar ewimed mycket med innovativa och säkra produkter som undviker felkopplingar.

I Tyskland lägger sjukhusen många tusen katetrar varje år och supporten till sjukvården vid implantation är därför väldigt viktig. Men även stödet till patienterna när de kommer hem har stor betydelse. ewimed har ett väl utarbetat försörjningskoncept med ett stort antal medarbetare i hela landet, som utbildar patienter, närstående och vårdpersonal i hur produkterna används i hemmet.

Vi har ett nära samarbete med vårt tyska partnerbolag och utbyter erfarenheter som gynnar båda företagen. Egon och Lotta Wiest äger bolagen inom vår koncern och de har ett tydligt personligt engagemang.


Andra inlägg

Andra inlägg

Har du frågor?

Här hittar du några av de vanligaste frågorna.

FAQ