Utbildning


För oss står patienten i fokus. Följaktligen vill vi hjälpa er att ta hand om patienten på bästa sätt. Vi lägger därför stor vikt på hög service, vilket garanterar en professionell och komplett dränageutbildning.

Ni får en patient med en kvarliggande kateter för dränage av pleuravätska och ascites till avdelningen. Då är det en hel del att tänka på kring dränage av vätskan och utskrivning av patienten. Kontakta oss gärna så hjälper vi er!

Steg för steg går vår medarbetare igenom hur man dränerar. Vi förklarar noggrant hur och när man ska byta förband. Vår medarbetare tar med sig all information ni behöver och hjälper er med hur ni ska beställa dränagematerial. I informationsmaterialet finns bland annat dränageanvisningar som visar de olika stegen i själva dränaget. Men det finns även skriftlig information om hur man byter förband. Dränageanvisningarna och annan viktig information kan ni också ladda ner på vår sida för Download.

Har ni fler frågor svarar vår medarbetare gärna personligen på dem under utbildningen. Även efter utbildningen står vi gärna till förfogande.

Givetvis hjälper vi också till med att undervisa hemsjukvård, patient eller närstående när ni vill skriva ut patienten.

Har du frågor?

Här hittar du några av de vanligaste frågorna.

FAQ